Znanstveni pomen

V podjetju BioGaia se zavedajo pomena kliničnih raziskav pri ugotavljanju lastnosti bakterij, še pomembnejša pa je varnost bakterij, ki se uporabljajo v njihovih proizvodih.

BioGaia je tako izvedla številne klinične raziskave o uporabi seva Lactobacillusreuteri kot prehranskega dopolnila. Do danes je bilo narejenih 184 kliničnih študij s sevom bakterije Lactobacillusreuteri pri približno 15.000 posameznikih vseh starosti. Lactobacillusreuteri se je izkazal kot učinkovit sev pri dopolnjevanju črevesne mikroflore in je popolnoma varen za otroke in odrasle. Rezultati študij o Lactobacillusreuteri so bili objavljeni v več kot 160 člankih v različnih znanstvenih revijah, kar je dokaz pomembnosti tega seva.

Niso vse bakterije enake

Laktobacili so pri ljudeh dobro poznani kot dragocene bakterije, vendar niso vsi sevi laktobacilov enaki.

Lactobacillusreuteri Protectis (DSM 17938) je eden od najbolj raziskanih sevov laktobacilov, ki so na voljo, zlasti pri dojenčkih in otrocih do treh let. BioGaia Protectis je bila testirana v 137 kliničnih raziskavah pri približno 12.900 posameznikih, med katerimi je bilo 82 % otrok. Uporaba Lactobacillusreuteri Protectis se je izkazala za popolnoma varno, kar je še posebej pomembno za starše, ki želijo na varen način dopolniti prehrano dojenčka. Objavljanje rezultatov študij v 146 strokovnih člankih v revijah je še en dokaz pomembnosti seva za znanost.

Opomba: Lastnosti Lactobacillusreuteri so povezane z določenim sevom (tj. pojavijo se samo v določenih bakterijskih sevih) in se ne smejo pripisati drugim sevom. To temelji na Deklaraciji FAO/WHO iz leta 2001 (FAO/WHO, Argentina 1-4.10.21).

Za podrobnejše informacije obiščite tole stran
Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani.
S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.
POTRJUJEM ZAVRAČAM